Enciclopedia relațiilor internaționale VOL. I - VOL. II

Enciclopedia relațiilor internaționale VOL. I - VOL. II

Enciclopedia relațiilor internaționale VOL. I - VOL. II

  • Product Code: Enciclopedia relatiilor internationale VOL.I-VOL.II Availability:In Stock
  • 100.00 Lei


Enciclopedia Relațiilor Internaționale nu este doar un inventar clasicizat de doctrine, strategii, concepte sau evenimente globale majore ci și o oglindă a conceptelor și a evoluțiilor specifice spațiului răsăritean, pe care volume de acest tip, publicate în spațiul occidental, tind, din rațiuni ușor de înțeles, să le ignore aproape cu desăvârșire. Aducerea lor în atenție este însă pentru cercetătorul răsăritean crucială, nu doar pentru că dezvăluie semnificațiile unor evenimente cu efecte majore asupra spațiului din jurul României, dar și pentru că pot deveni un instrumentar indispensabil pentru decriptarea unui teritoriu care a avut de multe ori în istorie, din nefericire, alt parcurs decât cel vestic.
Lucrarea a fost întocmită sub coordonarea prof. univ. dr. Dan Dungaciu, director al I.S.P.R.I. "Ion I. C. Brătianu" al Academiei Române și încununează munca de cercetare a 26 de autori, din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și colaboratori externi, secretariatul volumului fiind asigurat de către Sanda Cincă și Ruxandra Iordache.
Enciclopedia Relațiilor Internaționale, în cele două volume ale sale, cuprinde 480 de intrări ordonate alfabetic. Intrările definesc și analizează termeni de referință din domeniul academic și din practica relațiilor internaționale: teorii și paradigme, actori și instituții, doctrine și strategii de securitate, organizații regionale și globale (politice, economice, culturale și de securitate), conferințe internaționale, precum și concepte/evenimente specifice Europei Răsăritene.
Lucrarea de față este prima enciclopedie de acest profil conceptual, la o asemenea scară, de cercetători români, ca parte integrantă a unui proiect strategic mai amplu al Academiei Române de a elabora o serie de enciclopedii fundamentale.
Book Info
An Apariție 2017
Autor Dan Dungaciu,Cristina Vohn,Ruxandra Iordache,Darie Cristea,Sanda Cinca s.a.
Număr Pagini 1392

Write a review

Note: HTML is not translated!
  Bad           Good