Război informațional: tipizarea agresiunii informaționale a Federației Ruse

Război informațional: tipizarea agresiunii informaționale a Federației Ruse

Război informațional: tipizarea agresiunii informaționale a Federației Ruse

  • Brand:ISPRI
    Product Code: Război informațional
    Availability:Out Of Stock
  • 40.00 Lei


Acţiunea războiului informaţional al Federaţiei Ruse în România trebuie să adopte variantele cele mai insidioase şi mai puţin vizibile, pentru a nu genera reacţii virulente negative. De aceea aici se manifestă componentele războiului de troli, ale operaţiunilor psihologice, ale elementelor de condiţionare şi mai ales aici şi în această etapă se derulează acţiunile de recrutare şi constituire a grupurilor de influenţă, a grupurilor de sprijin, a masei de manevră şi mai ales recrutarea “convinşilor.”

Plecând de la cele două componente, studiate în medii distincte – România şi Republica Moldova – acolo unde manifestarea lor este cea mai importantă, am reuşit să realizăm această tipizare a războiului informaţional al Rusiei. De asemenea, am reuşit să creăm un sistem de praguri şi niveluri de influenţă pe care-l propunem ca referenţial al evaluării gradului de impact al războiului informaţional al Rusiei într-o terţă ţară.

Considerăm, de asemenea, că rolul cel mai important al proiectului este acela de devoalare a sistemelor de lucru în războiul informaţional şi de conştientizare a existenţei acestui război şi al formulelor instituţionale şi individuale de protecţie în cadrul războiului informațional. Mai mult, proiectul expune public şi pentru orice utilizator de Internet sau comentator genuin pe site-urile de ştiri pericolele la care se poate expune şi modul în care poate fi utilizat sau racolat în acest război informaţional.