Importanţa protecţiei infrastructurii energetice în asigurarea securităţii

Importanţa protecţiei infrastructurii energetice în asigurarea securităţii

Importanţa protecţiei infrastructurii energetice în asigurarea securităţii

  • Brand:ISPRI
    Product Code: Importanţa protecţiei infrastructurii energetice
    Availability:Out Of Stock
  • 18.00 Lei


Una din vulnerabilitățile majore ale UE la momentul actual este asigurarea securității energetice. Din cauza interdependețelor existente în cadrul rețelei de distribuție a energiei electrice dar și a celei de distribuție a gazelor naturale, afectarea unei astfel de infrastructuri în unul din state poate duce la producerea unui efect în cascadă asupra mai multor state în același timp.

De aceea, UE a decis implementarea în statele membre a Directivei privind identificarea și desemnarea infrastructurilor critice naționale și europene, declarând sectorul energetic Infrastructură Critică Europeană.

În implementarea Directivei, România a depus eforturi pentru alinierea în plan normativ și nu numai la standardele cerute de UE. Pentru aceasta, operatorii și administratorii IC, precum și autoritățile naționale au depus eforturi în vederea asigurării unui plan de protecție.

Analiza asupra sectorului energetic din România comportă, la ora actuală, multe aspecte. Lucrarea de față se axează pe necesitatea implementării cu celeritate a Directivei Europene, asigurându-ne în felul acesta securitatea energetică atât de necesară în contextul geopolitic actual.
Book Info
An Apariție 2015
Autor Victor Matei
Număr Pagini 124

Write a review

Note: HTML is not translated!
  Bad           Good